Saturday, August 6, 2011

Whatta!

Woi, lama gila tak post cerita baru. Gila berhabuk dah blog aku ni. Macam dah tak bertuan. Phuhhhhhhh #tiuptiup. Dua bulan tak ada post terbaru. Asyik keluar tajuk ' Aww ♥je. Bosan aku. 

Hai, assalamualaikum!

How are you people? I'm good, Alhamdulillah :)Ohh ya, masih belum terlambatkan nak wish Selamat Berpuasa :) Tup tap tup tap, dah enam hari kita berpuasa. Eceh, macam bagus lah pulak bila tulis cenggitu.



Haa, tadi kan. Aku tolong mak cik aku buat kerepek pisang. Ni baru je lepas buat la ni. Dah siap dah kerepek tu, terus duduk depan komputer XD Semangat nak buat kerepek pisang. Penat nak buat kerepek -.-' Dah la muka berminyak, bertambah-tambah berminyak muka aku duduk depan kuali. Tapiiiiiiiiiiiiiiikan, kerepek tu banyak hangus T.T Lepas tu mak cik aku gelak-gelak tengok aku goreng kerepek hangus. Kfoooine mak cik, foooine. Aku tau aku tak tahu masak (emo)


And and, bulan puasa ni, aku balik sekolah pukul  5.30 petang. Bapak bosan sekolah petang. Orang semua dah balik, aku baru nak pergi sekolah. Dah la kena beratur tengah panas. Hari-hari beratur tangah panas. Phiuuu (mengeluh-.- Err, next!


Weh korang, result exam bulanan aku teruk. Teruk gila gua cakap lu. Aku rasa nak menangis bila tengok result aku macam tu. Tak sanggup la nak tunjuk dekat mak ayah aku. Korang rasa, apa perasaan mak ayah korang bila dorang tahu korang FAILED satu subjek? Rasa-rasa dorang marah tak? Aku pun tak tahu apa yang aku buat sampai FAILED satu subjek. Sedih bhai tak dapat bagi mak ayah aku apa yang dorang nak. Wuuuuuuu T.T Aku rasa down gilagila weh. Hari tu mama aku tanya :


MamaResult exam hari tu dah dapat belum?
Aku: Belum lagi.
MamaKenapa lambat sangat dapat?
AkuEntah. Cikgu lambat sangat bagi.

P/s: Aku birukan tulisan dialog 'mama' aku sebab mak aku baik. Aku merahkan dialog aku sebab aku tahu, aku nak yang JAHAT :P

Actually, aku nak cakap dah, tapi nanti mama aku minta kertas exam. Sebab aku cakap "Belum lagi". Baru hari ni aku rasa serba salak tipu mak aku. Bulan puasa pulak tu. Tuhan je yang tahu macam mana aku rasa sekarang. Weh, aku malas nak cerita banyak-banyak. Aku tahu aku stupid sebab tipu mak aku. Erghh, WhatTheStupidAkuNiPergiTipuMakAku!

Ma, kalau mama baca ni, akak mintak maaf sebab tipu mama. Akak takut mama kecewa dengan result akak. Forgive me, Ma :'( Janji, lepas ni akak tak nak duduk mengadap komputer 24jam. Kbye T.T

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

No comments: