Sunday, February 20, 2011

Yesterday .

6 bebelan
Haa . Letih gilaa . Baru balik dari rumah Pak Cik aku dekat Klang . Aku tido sane smalam . Tadi baru balik . Balik je terus mengadap komputer .Ye , tu memang aku . Kalau keluar , balek tu , mesti aku yang berebut nak pakai komputer .

Oh Yaa , kite pergi ke tajuk utama . Sungguh gila gila sedara aku di sana yaa . Sakit perut aku asyik gelak jea . Aku punya bersemangat bawak homework aku yang banyak tak siap lagi tu . Kononye nk buat lah homework tu dekat sana *tunjuk rajin lah kononyaa* . Tapi , aku buat separuh jalan je . Macam boleh sangat je aku buat homework time berkumpul dgn sedare aku . Haram lah haihh . Berpok pek pok pek je keje aku dgn sedare aku . Terutamanya Fitrah & Sasha .

Petang semalam , Fitrah bawak aku & Sasha naik motor . 3 orang naik 1 motor . Gila malu doh ! Fitrah niey lagi lah bijak bebeno kan . Dye asyik bawak motor tu lalu lalang kat depan Mak Cik & Pak Cik yang tengah jage anak dorang main kat luar tu . Aku dengan Sasha gelak sekuat kuat yang bole bolenyaa . Mak Cik , Pak Cik dgn anak dorang tengok je kiteorang . Pukol 7.15 baru balek .

Malam tu pulakk , Sasha ajak aku buat homework . Tapi aku malas nak buat . Keje aku dudok dalam bilik Fitrah tu then dengar lagu dekat MP4 dye . Sampai pukul 1.15 pagi macam tu , boring aku dah sampai . Tak de idea nk buat ape . Tibe tibe 1 idea muncul . Tapi idea macam sengal jea . Aku pegi amik camera aku , then record video . Doh ! Gila merapu ! Yang si Fitrah tu dye suroh buat video 'tarian' . Lagu GEE - SNSD dgn lagu Nobody - Wondergirls . Haihh . Dah . Malas nk cerita pasal tarian niey . Memalukan ! Haha .

Pukul 2.30 pagi , masing masing perut dah lapar . Pegi dapur , buat roti bakar plus air oren ais . Pergh . Comfirm lah berat aku naik niey . Asyik makan je keje . Dudok melantak dekat dapur tu sampai pukul 2.50 . Bilik Fitrah tu macam sauna dah aku rase . Panas ! Keluar dari bilek dye tu baru rase segar bugar . Lepas melantak bersama sama saudara tercinta *cehh* , kiteorang masuk bilik Fitrah balek . Borak borak sampai pukul 3.30 . Okay , boring datang kembali . Keluar dari bilik tu . Menuju ke dapur semula . Tapi tujuan ke dapur tu bukan untuk makan ye , kawan kawan . Untuk menconteng pulakk .

Pukul 4.00 , aku dah ngantok . Aku ajak Sasha tido . Sasha pn nk join tido jugakk sebab mate dah ngantok sangat dah . Fitrah pulak dah tertido kt atas kerusi . Aku ingt nk tinggal kan dye tido atas kerusi tu sensorang . Tapi , kesian lah pulak . Kang trauma pulakk dye . Then aku tanya dye :

Aku : Ko nak tido mane niey ? Nak tido kat ruang tamu niey , tutup lah lampu bilik ko tuu . Kang mak ko bising pulakk .

Fitrah : Haa , ye lah . Tido dekat ruang tamu lah . - terus menapakkan kakinya ke bilik untuk tutup lampu -
Lepas tu , sume :
TIDO .
__________________________________________________________________________________

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul .

0 bebelan

Assalamualaikum .

Err . Haa . Firstly , aku nak ucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepade semua umat Islam . Yea ! Esok cuti lah . Hehe . Dapat lah aku merehatkan minda . Tapi nk rehat macam mane , homework tu sape yg nak tolong siapkan ? Hayya ! Kalau ade hamba abdi tak pe lahh jugakk . But , I'm not like that kind of person okay . So , tak jadi lah nk rehatkan minda sangat . Nasib baek homework minggu lepas aku dah siapkan . Jadi , tak banyak lah kerja yang aku kena buat . Alhamdulillah . Lagi pun beberape minggu lagi nk exam da . Nanti nk kene say 'Good Bye' kat fb . For a week je ye . Lepas tu , online balek . *Har Har Har* . 

But , lepas je cuti bulan 3 nanti , aku nak ubah diri aku lah . Aku tak nk mengadap dpn komputer niey 24 jam lagi dah ! Kang rabun mate aku . Tak sanggup aku nk pakai spect ! Rase macam menyusahkan jea . Nak kene bawak ke hulu ke hilir . Tulisan kecik dah tak bole baca . Hayya . Tak mau tak mau . Haa . Lagi satu ! Aku dah nak PMR lagi 2 tahun . So , aku nk prepare awal awal . Nak fokus pelajaran from NOW ! Walaupun aku rase macam tak bole nak fokus disebabkan kawan aku Nisa tu memang kuat bercerita . Kadang kadang aku buat tak tahu je ape yang cikgu cakap sebab nak dengar cerita dye sbb cerite dye menarik minat aku . Ade je idea nak cerite . *Haha* . But , aku try untuk faham ape yang cikgu aja . Btw , best kawan dengan kau , weyh ! Sayang gila gila dekat kau ! *Err , kenape tibe tibe pasal bende niey ? haihh *

Err , sorry . Dah lari topik dekat atas tu . Hhee . Haihh . Ketandusan idea bagai di padang pasir dah niey . Tak tahu nk tulis ape dah . Urm . Fikir kejap .
-
-
-
-
-
-

Amoi oo . Da x bole fikir lagi lahh . Hhe . Byebye . Nyte . Dah pukul 3.13 pagi niey . Esok nak bangun liat pulak kang . Need to go now . Ily . chups chups .

Salam Maulidur Rasul u'olls .

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Sunday, February 13, 2011

:)

0 bebelan

Happy ! :) 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Entah lah . Tak faham aku !

0 bebelan

Pretending that my eyes are itchy when I really can't hold the tears anymore
p/s : Aku macam tak percaya jee . Betul ke ? Attierra , betul ke ? Kenape mesti kau yang dye mesej ? Kenape bukan aku ?  So sad lah weyh ! 


Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, February 12, 2011

Mimpi .

0 bebelan


Sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu


Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji menyintamu sayangg . 


Err , macam mana nak mula ni . Ketandusan idea lah . Hurm . Fikir kejap .
-
-
-
Haa ! Dah dapat dah ! Semalam aku MIMPI ! Jeng jeng jeng ! Aku mimpi dye . Entah macam mana nta aku bole MIMPI dye . Rindu sangat kot sebab dah seminggu dah tak jumpa . Tapi best ! Haha . Aku MIMPI dye call aku . So wonderfull doh ! Jarang dapat MIMPI macam niey . Harap harap jadi kenyataan . Haha *berangan sebentar* . Tak pe lah . Naqi  kate kadang kadang mimpi boleh jadi kenyataan . Haha . Tersengih sengih aku lepas bangun tido bila dapat MIMPI macam tu . *macam orang gila dah* . Then dalam MIMPI tu dye ade cakap something  . Malas lah nk cite ape yg dye cakap .Btw , aku rindu gile vavi dekat dye . 
Woi . Cepatlah balik . Nanti kite bole mesej . Borink lahh hai bile kau tak mesej aku . Mati kutu doh . Tak de mood aku nk mesej dengan orang lain selain kau doh ! Cepat lah ! Capat lah balek ! Rindu gile kat kau niey !
Haa . Lagi satu . Korang nampak tak lagu dekat atas tu ? Nampak tak , nampak tak ? Haa . Lagu tu sebenarnye untuk dye . *Kalau dye ade mase nk bace blog aku ni lah kan* Aku nak cakap dekat dye yang aku rindu dekat dye . Harap dye pun rindu dekat aku jugak *berangan lagi * . Tapi macam macam masalah lah yang ade . Tak pe lah . MIMPI semalam pun dah cukup kan ? Sekurang kurangnye aku dapat dengar suara kau dalam mimpi kau . Dah seminngu ta dengar suara kau niey . Nanti bile kau dah balek , aku nk call lah *gedik-gedik ! macam berani je* . Haha . Okay . Aku dah habis berangan dah ni . Idea banyak lagi sebenarnya , tapi cukup lah sampai sini . Nanti orang jemu . Aku mintak diri dulu . Byebye . Assalamualaikum . 

p/s : Yeah ! Akhirnye aku dapat mimpi kau ! Haha . Naqi kate kalau kite mimpi seseorang tu , maknenye dye rindu kite . Yeke ? Ehh . Ape ape je lahh . Btw , aku miss gile gile dekat kau , sayangg . Ilyfdm ! Miss u ! 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Wednesday, February 9, 2011

Sekolah + Lepak + Gelak Ketawa + Jiwang = Aku Suka !

0 bebelan
Hoi hoi . Haha . Tadi aku pergi sekolah . Hari ni ade kokorikulum . Ye ! Aku terlambat sampai . Nasib baek tak kena denda . Haihh . Denda . Saye benci itu . Sampai je skola , terus pegi padang dekat belakang . Tengok tengok dorang dah beratur . Kelam kabut aku . Jalan pun nak cepat je . Aku masuk Kadet Polis . Permainan aku masuk Bola Jaring . Kadet Polis hari ni kena kawad . Huhu . Malas gila aku nak kawad . Tapi terpaksa jugakk la kan . Nanti kena marah pulak . Then lepas kawad , aku dengan kawan kawan aku pergi permainan pulak . Hari ni baru aku tau peraturan peraturan bola jaring dari pukul 9 pagi sampai la 9.45 . Sebelum ni aku tak pernah main bola jaring kot . Kalau main pun , main baling je . Haha .

Pukul 10 balik ! Dalam perjalanan nak keluar pintu gate sekolah tu kan . Ade sorang budak ( nama di rahsia kan ) cerita pasal clash clash dengan aku . Nak je aku cakap 'ohh yeah ? ! *dengan nada benci*'  Menyirap darah aku dengar . Tapi tahan je la . Dalam hati aku dah maki maki dah . Malas nak dengar cerita kau tu . Tak berfaedah pun lah ! 

Pukul 12.30 tengah hari pergi skola balik . Lambat jugak ! Entah kenapa hari ni asyik terlambat je . Pukul 1 , semua murid beratur . Cikgu cakap , budak budak perempuan form 1 pergi dekat dewan untuk ambik borang yang suntik suntik orang tu ! Borang Pelalian HPV . Then lepas cikgu bagi borang & taklimat sikit . Kiteorang kena masuk kelas seperti biase . Dalam perjalanan nak naik kelas tu kan . Aku dapat tengok benda yang tak elok dilakukan oleh kakak kakak dan abang abang senior ! Korang tahu ape dorang buat ? Ya Allah . Malu weyh nak cerita . Memalukan je . Tapi aku nak cerita jugak . Aku nampak ade kakak ni duduk atas pangku lelaki . Maybe dorang pasangan couple kot . Geli aku tengok . Rase nak sepak sepak je muke abang dengan kakak tu . Lantak korang lah . Korang yang buat bende tu . Aku tak buat . Tak payah nk kecoh sangat lah kan . Dosa dorang jugak yang dapat .

Okay . Kite pendekkan cerita . Aku cerita masa subjek Pendidikan Jasmani la . Tadi kiteorang main bola jaring dekat padang sekolah . Best la jugak . Group aku menang ! Haha *bangga . tapi bukan aku yang masukkan bola dalam net tu pn * . Tetibe aku kene marah dengan cikgu . Haha . * Malu malu * . Mane taknye . Aku dah cakap aku tak reti main bola jaring . Cikgu pakse jugak main . Main je la . Kang kena bebel . Hushh . Tak sanggup aku . Sakit telinga ! 

Lepas Pendidikan Jasmani , subjek Sivik . Kelas aku , cikgu sivik tak de . Dari bukak sekola masa bulan 1 hari tu mamang tak de cikgu . Time tu la aku lepak dengan kawan kawan aku *lepak dengan Nisa je . bukannye ramai pn * . Cikgu ganti suruh turun pergi dewan . Aku dah mati kutu tak tau nak buat ape kat dewan tu . So aku decide nak tulis lirik lagu dengan Nisa . Lagu 'Siapa Yang Rampas Cintamu' *Azmeer , aku dengar kau nyanyi semalam . * . Tapi kejap je kot kiteorang buat benda tu . Lepas tu kiteorang nyanyi nyanyi ! Aku suka menyanyi . Haha . Aku nyanyi lagu Siapa Yang Rampas Cintamu , Luahan Hati , Tak Ku Sangka Tak Ku Duga , Permaisuri & banyak lagi ! Tapi slow slow la . Kite orang berdua je yang boleh dengar . Ada lagu tu bagai nak mampos aku perah otak nak ingat lirik dye . Tapi tak dapat jugak . Then Nisa panggil Naqi . Dye pun professional jugak pasal lagu lagu ni . Tapi malangnya dye tak ingat jugak ! Adehh ==' . Susah betul . Bila time nyanyi saje saje boleh pulak ingat . Okayokay . Byebye . Nak tido . Esok nak sekolah . Nak jumpe Nisa ! Nak bagi dye lirik lagu yang aku dah salin !

p/s : cerita aku melalut . disebabkan keGELABAHan aku . mak aku da suruh tido . so , nyte nyte korang . 
p/s lagii : saye rindu babbya ! Ahaha !

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Tuesday, February 8, 2011

Awak , awak . Jangan lupe saye !

0 bebelan
Okay . Now , dye dah tak de . Dye pegi MRSM Kuala Klawang . Aku tak nak cerite banyak hari ni . Just nak cakap ' aku rase laen bila dye tak ade ' . Hari Ahad , dye text aku . Tp sekejap je kott sebab dye text pukul 11 malam nk dekat pukul 12 pagi . Then mesej mesej . *Aku nangis doe !* Haha . Masa pukul 12.30 pagi macam tu , dye kate dye ngantuk . Okay . Just go to sleep and stop texting me . Sebelum dye tido tu , dye kate nak text aku pagi semalam pukul 7.30 . Tapi tak de pun . Penat tunggu . Siap kunci jam lagi tahu ! But tak de mesej masuk pun . Hurm . Tak pe la . Its your decision . Aku tak paksa . Hurm . Dah pukul 12.30 pagi dah . Macam mane agaknye keadaan dye kat sane ek ? Dah tido ke belum ? Okay ke ? Kakak dye ade post something pasal dye kat fb semalam . Aku like semua post pasal dye . *Haha ulat bulu dah naik daun* Whoaah *menguap* ! Nak tido dah . Ngantuk sangat mate niey dah . Mata aku dah sepet -,- . Nyte nyte babbya ! Gonna miss you ! Hehe ,  Byebye . Assalamualaikum .

p/s : Awak awak . Take care kat sane . Don't forget me ya . imy , ily . chups chups . Malam niey nak mimpi awak . bole kann ? 
Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Sunday, February 6, 2011

back !

0 bebelan
Hey hey ! i'm back ! Yeah ! Setelah 6 hari 5 malam di kampung . Macam macam bende aku buat ! Penat kott . Kalau dekat Rembau tu , tak banyak bende yang aku buat sampai penat . Tapi , aku gile suke bile main petang petang kat rumah nenek aku . Kawasan besar . Senang nak main dengan sedare mare yang lain . Fuh fuh . Hari Jumaat petang baru idea keluar dari kepale nak main ape petang tu . So , kiteorang decide nak main 'baling seliper' . Ye , mula-mula aku tak tahu macam mane nk main bende ni . Lpas sedare aku terangkan , baru aku faham . Ohh begitu . Senang rupenye . Hoho . Group perempuan lawan group lelaki . Cehceh . Mase mule main tu semangat lah . Bile dah lame main tu , letih pun ade . Berpeluh-peluh aku di buatnye . Dan akhirnye group lelaki telah berjaye menewaskan group perempuan *hampa betol* . Ome la yang buat group lelaki menang ni . Adoyai . Tak pe , lain kali aku suroh ko masok group aku . Haha . Kau kalah kan lah dorang tu . Aku da malas nak tengok muke dorang je menang . *gile kejam* . Then malam tu , aku siap siap sebab nak balik kampung dekat Melaka pulakk .

Sampai Melaka , aku tengok Mak Long aku punye family je yang ade . Yang lain belom sampai lagi . Ade yang tak balik . Macam aku cakap dekat post yang sebelum ni . Ingatkan ramai yang balik . Rupenye tak . So , tak de la sempit tempat aku tidur . Senang hati . Tak payah berebut tempat tidur . Esok tu *Sabtu* , ade kenduri dekat kampung aku tu . Nenek aku buat kenduri ape ntah . Kenduri 'berkampung' ea name dye ? Ehh . Ape ape je lah . Ramai la jugak yang datang . Lepas semue orang dah balik , aku pergi dapur . Korang rase ape yang aku dapat ? Ye ! Aku dapat tugasan . Aku kene basuh semue pinggan mangkuk & cawan . Fuhh . Gile penat . First first buat tu tak penat sangat . Tapi bile pinggan ngan cawan dah banyak , penat gile . Sakit tulang belakang aku , sebab bongkok buat keje tu . But , best jugak dapat main air . Sampai aku selseme esoknye tu . Gile susah bile selseme . Makan pn tak rase ape . Lebih baik tak payah makan . Dapat jugak aku kurangkan berat badan aku yang menaik setelah dudok kat kampung tu . Okayokay . Stop here . Aku chaw dulu . Dah penat perah otak fikir nak tulis ape dah . Byebye . 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Tuesday, February 1, 2011

Byebye .

0 bebelan



Hari ni , aku nak balik kampung aku dekat Rembau . Yeah ! Hari ni boleh la aku lepak dengan sedare-mare aku . Tapi , tak ramai kott . Iliya ngan Tini punye family je yang balik . Fitrah tak balik . Dye balik kampung dye kat Pahang . Kalau Fitrah ade , aku bole online pakai laptop dye sebab computer kat kampung aku di off kan oleh mak cik aku kalau ramai anak buah dye balik . Maklum lah , anak buah dye tu ganas ganas . Habis jahanam nanti .

Okay . Aku duduk kampung seminggu . Comfirm rindu gile kat computer kat rumah ni . Haha . Tak payah nak rindu sangat la kan . Seminggu je kot *nampak sangat aku ni hantu facebook-ing . Hari Ahad nanti baru balik Seremban . Aku stay kat kampung Rembau sampai hari Jumaat je . Then , hari malam hari Jumaat tu aku tido kampung aku dekat Melaka pulak . Comfirm kecoh kampung aku kat Melaka tu . Sedare aku ramai kat sane . Kadang kadang dah tak tau nak tido ka mane sebab penuh . Tapi , tak tau la ramai ke tak yang balik . Kalau ramai , best jugak . Stop sini dulu . Aku nak chaw da ni . Byebye . Assalamualaikum .
Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕