Sunday, January 30, 2011

What My Life Would Be If I Let You Go ?

0 bebelan
Day After Day . Time Pass Away . And I Just Cant Get You off My Mind .  Nobody Knows . I Hide It Inside . I Keep on Searching , But I Cant Find . The Courage To Show . To Letting You Know .  Ive Never felt So Much Love Before . And Once Again .  Im Thinking About . Taking The Easy Way Out . But If I Let You Go . I Will Never Know . What My Life Would Be .  Holdlng You Close To Me . Will I Ever See .  You Smiling Back At Me . How Will I Know . Night After Night . I Hear Myself Say . Why Cant This Feeling . Just fade Away .  Theres No One Like You . You Speak To My Heart . Its Such A Shame . Were Worlds Apart . Im Too Shy To Ask . Im Too Proud To Lose . But Sooner Or Later . I Got To Choose . And Once Again .  Im Thinking About . Taking The Easy Way Out .

If I Let You Go .



Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

. . .

0 bebelan
Macam tak de makne lagi je . Tak pe tak pe . Aku try sabar . 
Maybe ni dugaan , kan .


Okay . Aku , Nur Batrisya Farhana .
Pelajar Tingkatan 1 Amanah .
Yang suke mengambil gambar dan bercite-cite ingin menjadi seorang photografer satu hari nanti .*Berangan sebentar
Cube bersabar dengan dugaan yang datang . Insya-allah . Aku boleh buat . Amin .
Mungkin ada hikmah disebalik dugaan tu kan . Ape bole buat . Saba je la .
Macam macam bende aku da try buat . Tapi macam tak boleh je . Tak pe tak pe . Masih banyak lagi mase . Aku cube perbaiki diri aku . Manusia atas bumi ni semue pernah melakukan kesilapan . Dan daripada kesilapan tu la kite cube perbaiki diri kite supaye jadi lebih baik .

Okay . Aku mintak diri dulu . Byebye . Assalamualaikum .

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

~ HUJAN ~

0 bebelan
Hujan la . Hujan lagi . Jangan berhenti . Sejuk-sejuk niey , tido sodap niey . Lagi sedap kalau ditemani mimpi-mimpi yang indah . Cehh . Haha . Sejuk doe hari ni . Dari SUBUH tadi sampai SEKARANG ni hujan tak berhenti lagi . Kesejukan aku ! Haa , hari ni rumah aku save elektrik . Tak payah pasang kipas . Jimat elektrik . Save duit bapak aku . Haha . Alhamdulillah .

Hari ni , aku tak keluar pegi mane mane pun sebab tak de mane nk pegi . Hujan kan . So , nak keluar pun jadi MALAS . Aku ingat nak siapkan kerja sekolah yang melambak tu hari ni jugak sebab malam ni , maybe aku nak balek kampung . Tengah aku buat kerje sekolah Bahasa Malaysia tadi , tetibe pulak la dakwat pen biru tu habis ! Tension lak ai . Macam macam care aku buat untuk dakwat tu keluar . Tapi , sikit pun tak keluar . Ni yang buat aku bertambah GERAM ! Time aku tengah rajin ni la pen tu buat hal . Da la aku ade 4 batang pen je dalam pensel box tu . 2 biru , 2 hitam . Pen biru yang lagi 1 tu dakwat da habis sebenarnye . Tapi aku malas nak buang . So , aku buat collection dalam pensel box aku tu . Da la pensel box tak tuka . Pakai tahun lepas punye . Mak aku kate , pakai je ape yang ade . Lagi pun , pensel box tu elok lagi . Tak ade cacat cela pon . Alhamdulillah . Bersyukur dengan ape yang kite ade .

Then , aku ajak mak aku pegi beli pen kat  family store . Tapi mak aku malas . Dye cakap malas nak keluar hujan-hujan . SEJUK . Lepas mak aku cakap macam tu , terus aku malas nak buat homework . Nak buat macam mane . Pen dah tak ade . Terpakse la aku bawak balek homework tu balek kampung . Kalau bawak balek kampung , aku tak tau la homework tu bole siap ke tak sebab aku kalau jumpe sedare mare , memang lupe diri weyh . Tak tentu arah jadi nye kang . Asyik nak melepak je . Nanti mak aku cakap macam ni .

Kakak , kerje sekolah da siap lom ? Melepak je keje kau ye . Nanti dah nak dekat sekolah baru kau terhegeh hegeh nak buat kerje sekolah kau tu .

Tapi , betul jugak ape yang mak aku cakap tu . Bile cuti sekolah dah nak habis baru terhengeh hegeh aku nak buat . Aku memang suke buat keje last minute . Nanti orang lain senang hati lepak . Aku je yang mengadap buku . Padan muke kau batrisya ! Orang buat keje sekolah , kau melepak . Sekarang , amik kau ! DUSH ! Tapi aku cube jugak siapkan mase kat kampung nanti sebab hari sabtu nanti nenek aku buat kenduri . Sah sah la kecoh rumah tu  Nanti tak bole fokus pulak kan . Okay . I need to go now . Belom mandi lagi ni . Takot la nak mandi . SEJUK ! But , aku nak mandi jugak . Tak selese la . Macam macam bau ade . Byebye . 


p/s : aku tak tau kenape aku jadi baek tetibe nk cakap alhadulillah tu . Haha , rase janggal pulak . 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, January 29, 2011

Sorry .

0 bebelan
Guys . Aku mintak maaf kalau aku ade buat salah . Sama ade aku sengaje or tak sengaje . Terutama sekali budak budak kelas aku yang nak pergi MRSM . Aku mintak maaf dari hujung rambut hingge ke hujung kaki . Aku takot aku tak sempat mintak maaf kat korang . Ajal maut di tangan Tuhan . Kita tak tau hari mati kita . Mane tau kot kot esok aku da mati kan ? Da tak sempat mintak maaf kat korang . So , sekarang niey la masenye aku nak mintak maaf . Okay . Aku harap korang maaf kan aku . Aku mintak diri dulu . Assalamualaikum .
Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Friday, January 28, 2011

nak yang dulu !

0 bebelan
Aku nak yang dulu ! Bukan yang sekarang niey ! Kau da banyak berubah . Aku tak suke kau yang sekarang . Tolong berubah please . Aku chat dengan kau dekat facebook bukan nak balas pun . Okay fine la . Aku tak nak pakse orang chat dengan aku if orang tu tak nak . Siapa aku nak paksa paksa orang kan ?

Kenapa kau berubah ? Dulu kau dengan aku , Ya Allah . Baik gile . Layan macam . Macam . Nta la . Tak tau nak cakap macam mane . Tapi , memang baik la . Tapi , perangai kau yang dulu tu dah tak same dengan perangai sekarang . Sedey weyh bile aku tengok kau macam tu . Ade mase happy , ade mase sedey . Tak menentu kadang kadang . Tapi nak buat macam mane . Dah tu diri kau . Tak boleh nak buat ape ape la kan .

Dah la . Malas nak cite lagi . Nanti kau bace . Kau sakit hati pulak kan . Last , aku nak mintak maaf if aku ade buat salah , maki , mengumpat , kutuk & pape je lagi . Maybe kau tak tahu aku yang aku kutuk kau . Sorry sangat . Tak bermakne pun nak kutuk kau sebenarnye . Tapi , aku dah tak tahan sangat dah . Sebab tu aku main lepas je .


Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

sob sob sob =(

0 bebelan
Jangan la pegi ! Borink tau tak bile kau tak ade ! Tak bole aku nk pandang mate kau lagi . Tak bole nak ade saat aku pandang kau , then kau pandang aku balek . Lepas tu , kite same-same pandang tempat lain . Buat buat macam tak pandang . Tak bole nak gado gado lagi mase masej . Tak bole nak tengok kau tak ade mood mesej dengan aku . Tak bole nak rase boring bile kau tak reply mesej aku . Tak bole nak dengar suare kau dalam kelas . Da la kau jarang call aku sekarang niey . Boring tau tak . Pernah terdetik hati aku untuk call kau . Tapi , aku tak jadi nak call sebab aku takot kau tak angkat . Tak bole nak rase jeles bile kau borak dengan perempuan lain . Huhu , sedey ! Tadi kat sekolah , aku nangis tau tak . Ni semua sebab kau . Aku macam tak relekan kau pergi tinggalkan aku . Mana tak nye , sebab bile ade kau , aku rase happy sangat . Nisa , Nina ,  aku nangis tadi korang nampak kan ? Aku rase macam nak undurkan masa balek . Aku nak flashback mase darjah 6 dulu . Aku nak sekarang jadi bulan 12 & 11 tahun lepas . Bulan 12 & 11 tu adalah bulan yang sangat bermakne bagi aku . Best nye kalau aku dapat undur kan masa balek . Tapi , aku tak bole . Sebab ALLAH Maha Kuasa . Ni semue dugaan yang ALLAH bagi . Jadi , aku kene terime dengan hati yang terbuke . Kalau aku sedih pon , kau tak bole buat ape . Kau kene pergi jugak MRSM tu . Untuk kebaikan kau jugak . Maybe dekat sane lagi best dari sekolah SMKTTJ niey . Lepas niey , kite dah tak bole mesej hari hari kan ? Kau dah kat asrama , aku kat rumah . Aku dah tak boleh nak tengok muke kau lagi . Mesti aku rindu kat kau gile kan . Ntah bile agaknye kite dapat jumpe lagi untuk melepaskan rindu yang terbuku di hati *cehh . ayat tak menahan . 

Haha , sokeyh . Tapi kite still bole contact . Nanti , bile cuti or balek rumah , jangan lupe text aku key . Tak kan aku yang nak text kau kot . Kang mak kau pulak yang texting dengan aku . Okay .dengan  Akhir sekali , aku nk pesan . Dekat sane nanti , jage diri baik baik tau . Jangan lupe aku kat sini sebab aku akan sentiase ingat kau , rindu kau & macam macam lagi . Belajar bersungguh sungguh . Buat betol betol untuk PMR yang bakal kite hadapi 2 tahun lagi . Hope kite dapat jumpe lagi . Jangan salah pilih kawan dekat MRSM nanti . Stop sampai sini je la . Kang menangis pulak aku . Take care . Byebye . 143 . *nangis nangis . 





Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Tuesday, January 25, 2011

ehh . aku pulak . kau la !

0 bebelan
hey ! aku tak jahat lha ?
eh eh . suka hati kau je .
marah niey !
kau tu yang jahat !
tapi sejahat jahat kau pun , aku tetap sayang kau jugak .

whoa . takut kau . ingatkan kau tak nak amik tau pasal aku lagi .
tapi sejahat jahat aku pun , aku tak curang .
kiteorang kawan je .
tak lebih dari tu .
dan tak ade niat lain pun .
faham !
so , don't worry key .




Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Monday, January 24, 2011

=')

0 bebelan
okay . kau dah bagi penjelasan dan aku dah faham semuanya .
biar ape orang nk cakap . kalau ada pape , aku akan tanya kau dulu .


p/s : yeay ! ilapumydear .


Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Sunday, January 23, 2011

please !

0 bebelan
jangan la cakap macam tu . aku susah la nak terima apa yang dorang cakap .
 SUSAH SANGAT ! 
tak boleh terima gile !
tolong jelaskan dekat aku apa sebenarnya yang dah terjadi !

jujur la .
aku dah malas nak dengar dari mulut orang . 
aku nak dengar dari mulut kau sendiri ngek !

okay , biar lagu niey jelaskan semuanye .
malas nak taip lagi .
~ not in mood  ~ 


p/s : kalau kau rasa aku yang kau maksudkan , cepat cepat text aku bagitau aku apa yang dah jadi niey . betol ke apa yang dorang cakap ? susah nak percaya bhai kalau dorang cakap tu betul ! tensyen aku dengan kau , bodoh !

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Thursday, January 20, 2011

no no no !

0 bebelan
hurm . aku tak nak coklat ! tak nak makan nasi banyak ! tak nak makan makanan yang manis ! tak nak tido lewat sebab nanti perut lapar dan kaki aku akan menapak ke dapur untuk makan ! 




harap maklum .
sekian , terima kasih .

~ diet mood ~


batrisya , tolong tahan nafsu kau tu okay !
nanti berat badan kau naik

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Tuesday, January 18, 2011

whoa ! penat doe !

0 bebelan
whoaa . penat gila vavi hari niey . hari yang sungguh memenatkan sebab tadi ada ujian segak dekat sekolah . dah la hari niey cuaca agak panas . nasib baek la kiteorang tak buad kat tengah-tengah panas tu . kalau tak , mesti ada yang pengsan tu . huh . cikgu dia . ish ish ish . garang macam singa . takot woo dengan cikgu dye . tak ikot apa yang dye cakap , mesti kene rotan dye yang dah banyak berjasa dekat budak-budak skola SMKTTJ tu . betul . tak tipu .

okay . sebelum pegi sekolah , aku online facebook kejap . then , tierra chat dengan aku . dye tanye aku pasal buku skola . nah , bace ape yang kiteorang chat .

tierra : bat , ko bawak buku ape ?
aku : aku bawak semua buku kot .
tierra : ouh . okay .
aku . urm . ujian segak tu start pukul bpe ?
 tierra : nta la .
aku : hurm . okay . tak pe la .



cehh . so , aku pn bersiap-siap nak pergi sekolah . lepas tu , aku ikut jadual . chait ! beg aku berat hari niey . GERAM betul !

haa  , tetibe aku rase semangat gila hari niey . bukan semangat nak buad ujian segak tu tau . semangat nak pakai baju sukan yang aku baru dapat tu  *ehh . apsal aku jadi jakun sangat niey ? tak pernah pakai baju sukan ke ? . actually , aku bukan jakun sangat nak pakai baju sukan tu . tapi , aku excited nak bebas daripada pakai baju kurung yang kurung badan aku tuh . euww . rimas doh !

okay . segak tu start pukul 2 lebih kot . tak ingat dah . mula-mula semua murid duduk kat dewan . sempit doh ! huh . then , budak perempuan kelas 1 Amanah start timbang berat dulu . hee . semua budak perempuan kelas aku termasuk lah aku gelabah je nak timbang . whoaa . aku rasa makin gemuk kot . mana tak gelabah . nanti buad malu je . aku orang ke 6 kene timbang . chait . naik je atas penimbang tu , muka cuak je . sekali akak yang penimbang berat tu kata berat aku 56kg . HAHA , ade penurunan berat badan la ! waa , suka suka .

lepas tu , kiteorang buad pumping , bangkit tubi , naik turun bangku dengan rengkuk*yeke rengkuk nama dye ? eh . pape ja la . pukul 6.40 baru balik kot . letih gile . berpeluh-peluh aku *sorry kalau geli . hurm . dah la aku bawak berat macam bawak batu . tapi , tak belajar langsung . huh ! buad sakit bahu aku je . balik-balik je , terus mandi . tak tahan dengan peluh tu . okay . sampai sini je . letih dah .

byebye !

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Monday, January 17, 2011

boring !

0 bebelan
tiada perkataan laen yang aku nk sebot selain daripada  BORING .
malam niey , aku just layan radio Sinar Fm .
HAHA , aku tak tahu kenapa aku tiba-tiba jadi pendengar setia  Sinar Fm .
aku TER-dengar lagu tu .
tau tak ape lagu tu ?
ala . yang tu lha . yang tu . lagu tu !
hurm lagu permaisuri tu lha .
yang data nyanyi tu .


haa , sejak dari tu lha aku mula jatuh hati dekat Sinar Fm  niey .
HAHA , lagu fevret aku melambak kat Sinar tu .
semua jiwang jiwang kan ?
lagi lagi masa malam malam tu kan ?
lagu memang tak menahan doe .
aku pun tak tahu kenapa aku tetiba suka dekat jiweng karat niey .
HUHU , maybe aku terikut bapak aku kot .
bapak aku pun layan jiwang jugak .

haa , sape yang pernah tengok list lagu kat handphone aku , memang boring gila kan ?
mana tak nya , korang tak minat jiwang kan ?
tetiba dapat kawan yang jiwang karat mcm aku niey .
HAHA , sorry lha , aku tak banyak lagu baru kat handphone tu .
kalau kau nak bluetooth lagu jiwang boleh lha .
bhahahaha .


haa , selain tu , aku ada kawan yang minat jiwang jugak kat sekolah .
HAHA , sorang lelaki , dua orang perempuan .
kalau ada aku tak tahu tajuk lagu tu , aku nyanyi kat dorang .
then dorang bagitahu tajuk lagu tu .
whoaa , suka kawan dengan korang sebab bila aku sedih , korang dapat rasa kesedihan aku kan ?
then , korang mula lha nak buad aku ingat kat lagu lagu jiwang kan ? !
ish ! ish ! ish ! tak patut betol !
HAHA , tapi tak pe , bila korang buad aku macam tu , korang buad aku gelak dalam sedih sedih tu !
so , tak de lha aku rasa sedih bagai kan ?
hurm . thanx korang . sebab korang jugak kadang-kadang dengar luahan hati aku niey .
korang dengar masalh aku , dengar cerita sedih aku n wtv lagi lha .

bila aku sedih , aku akan amik kertas kosong .
then , mula lha tangan aku nak menggedik BERKARYA kat atas kertas putih macam whiteboard tu .
sometimes , aku tulis lirik lagu .
sometimes , aku tulis kisah aku .

bila aku geram , hati aku dah panas .
yeah ! niey lha benda yang paling aku suka buad !
time tu lha aku nak mencarut bagai kat kertas tu .
kadang kadang , facebook pun jadi mangsa .
HAHA , untuk kawan kawan aku kat facebook tu , sorry kalau bahasa aku agak kasar .
memang tu aku . suke sangat mencarut kan ?
kalau kat sekolah , aku nampak je budak yang aku benci gile vavi *faham faham je lha maksud dye ,
yeah ! amik kau ! bahasa aku ! memang mencarut habis lha .
cuba korang tanya NINA , NISA , TIERRA dengan NORA .
dorang selalu dengar aku mencarut .

okay . cukup sampai situ . aku dah mengantuk ! time to sleep now ! esok nak bangun pagi sebab homework belom siap lagi .
esok baru lha aku gelabah nak siapkan homework tu .

 byebye !


                                                                                                 xoxo ,
                                                                                              batrisya 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, January 15, 2011

MALAS !

0 bebelan
attention please !


guys .
dah lame aku tak update kann ?
aku rasa macam malas dah nak berblogging .
don't know why .
maybe sebab banyak lagi benda aku nak kene fikir .
kann ?
hurm . aku ada banyak benda nak cerita niey .
tapi , nanti lha aku postkan kat belog aku yang macam dah bersawang niey .
sebenarnya , banyak cerita+gambar yang aku nak post kat sini .
tapi , tu lha . 
disebabkan kemalasan aku yang melanda .
so , aku malas nak mengadap belog niey .
nanti nanti lha aku update ye .


byebye !


chaw !                              



p/s : sekarang dah pukul 2.30 pagi .as usual , mata aku dah bagi isyarat suruh tido .aku ingat esok aku nak buad entry baru kat belog aku niey .tu pun kalau aku rajin lha .

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Thursday, January 6, 2011

blablabla

0 bebelan
borinknye .. da lame aku x meng-UPDATE blog niey..rase da malas nk meng-UPDATE pulak sebab homework banyak .. aku da x de cerite yang menarik nak cerite kat sini .. sekolah macam biase je .. sekarang aku da masok form 1 .. care pembelajaran pn da laen ..banyak SUBJECT !  ade subject yg aku x pernah belaja such as geografi and sejarah .. kalau bab sejarah , aku rase aku x faham langsung ! mcm HAMPEH je ! yang laen tu bole la .. ckgu sians x garang langsung kot .. ckgu math pn same .. hurmm .. kelas aku ade 24 orang je kott .. x ramai .. laki 5 org je .. hahahaha .. kesian gile .. perempuan 19 org .. jaoh gile beza ngan budak lelaki kn ? HUHU , kawan baek aku sume da bla g skola len .. azy pegi SMKA PEDAS , fana pegi SHAMS , yana pegi KGV ! so , sekarang tinggal lah aku seorang diri .. hahahaha !!! nasib baek ade nisa , nora n anith bole aku borak borak ngan dorang dalam kelas .. nina kelas 1B , borink ah bile x same kelas dengan dye .. kalau x , dye yang paling gile gile skali .. tapi x pe .. rehat aku bole rehat dengan kau knn ? dah ar .. cukop je sampai sini aku membebel .. kang lagi banyak aku merapu + meraban + lari tajuk = dan sebagainye .. lebey bek aku stop sampai sini je .. nanti bile aku free , aku update lagi ..


chaw !! 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕