Friday, December 31, 2010

JUMPE jugak !

0 bebelan
weyh weyh ! aku jumpe LUQMAN dengan AZY kat skola tadi .. best doe ! dapat jumpe kawan lame .. da lha dorang dudok asrama nanti .. asrama ye , bukan asmara .. jangan salah tafsiran .. hahaha .. tadi , sempat lha jugak amik gamba dengan teacher KHAFINAH .. kiteorang lepak kat dalam kelas tadi .. pergh .. habuk kemain banyak lagi atas meje uh .. kelabu tangan aku usik meje uh .. aku ade amik gambar td , tapi x banyak .. tengok lha .. =)








HAHA , niey je gamba yang aku amik .. malas nk amik banyak banyak .. btw , lupe pulak . NAQI nak datang sebenarnye , tapi semalam dye tanye jiejy . jiejy datang x ? tapi jiejy kate x datang . so , dye pun x datang .. x best doe , x ramai .. kalau ramai ramai lagi GEMPAK lagi BESkn ? tapi x pe , tahun depan ramai dapat SMKTTJ an ? kite bole jumpe lagi .. 

okay cukop .. sampai sini je ..

chaw !

p/s : lepas uh kiteorang gi beli air kat luar . skali nampak fana . aku ingat nk ajak dye lepak same . tap , dye nk kene balik pulak .. hishh .. kacau betol lha .. btw , dapat jugak aku jumpe kau , fana .. rindu bhai kat kau .. ngee ~  =)

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Thursday, December 30, 2010

bufday ajib !

0 bebelan
ehh .. entry pasal bufday lagi .. mesti korang da muak asyik cite pasal bufday kn ?

kali niey bufday adek aku yang kecik tu .. due hari yang lepas umo dye baru 6 thun .. aku memang suke tulis entry lambat lambat niey .. maklom lha , aku niey pemalas sikit an .. HAHA , okay okay .. mak aku just beli kek and KFC .. kira okay lha kan daripada x de makanan langsung .. meh aku bagi gamba untuk korang usya sikit mase hari jadi adek aku tu ..

niey kek .. sedapp .. tp , x abis .. ade lg dalam peti ais kat umah aku tuh .. 
hehe .. x larat nk abis kan .. =)

muka excited budak kecik yang baru masok 6 tahun ..



aku makan ayam kfc niey seketul je .. nk makan banyak banyak x larat .. 
ngee ~ =]


then , hari ni , adek aku pegi skola untuk pendaftaran .. aku pun merajinkan diri ikot dye gi skola an ..
tp , salam mase yang same aku nk jumpe cikgu-cikgu aku .. HEHE , sambil menyelam minum air kn ..
to iliya , kau nk tengok gamba ajib an .. nah , tengok niey .. 



muke agak cuak sikit mase niey .. HAHA , =)


muka gembira seorang budak yang akan bergelar murid tahun 1 SKTTJ2 dalam masa 3 hari lagi .. 
saba ea ajib .. =)


da abis da .. 

aku chaw dulu ..
bye bye ! =)




Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Wednesday, December 29, 2010

kampung part 2 !

0 bebelan
HEY HEY HEY ! i'm back ! okay okay .. sambung cerita semalam .. aku cakap aku nak masuk kan gambar yang aku da ambik time birthday cuzie aku tu kan ? oraitt .. this is it ..





aku x tau kenapa korang suka sangat amik gambar MELOMPAT ?


haa .. yang dua org niey pn sama.. konon konon nk bajek bajek buad BREAK DANCE lha tu ..
hak tuihh !!

lepas tu , ambik gamba dorang niey , aku rase borink an ..aku suroh dorang bawak kertas kosong 7 helai .
pastu aku suroh dorang tulis nombor ape yang dorang nak ..
bajek bajek macam penjenayah kan ..
tp , dalam masa  1 hari je ..

















yang niey , geng malam pulak beraksi ..


tini , yang sentiase control ayu je ..

lompat lg .. haihh .. 



budak niey , dye nk jadi macam ULTRAMAN .. sebab tu style dye macam tu ..


niey budak due orang niey x abis abis nk buad style HIP HOP !
aku da suroh tuka style , tapi , degil ..
lantak ko lha qimie , nabil ..

and the last ,

habis suda ... =p


chaw !!

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

kampung !

0 bebelan
HAHA , rindu gila kat umah .. seminggu duduk kampung .. sampai rumah je , baru rasa lega sikit .. mana tak nya , bila duduk kampung kn , nenek aku asyik MASAK je ..
so , bila duduk kampung , project diet aku macam hampeh je .. hak tuihh ! iman aku digugat oleh bau-bau masakan nenek aku yang rajin sangat memasak untuk cucu cucu dye kn ? duduk kampung asyik makan makan makan .. boring sikit , makan .. tengoktv , makan .. online facebook , makan lagi .. boleh dikata kn , rumah nenek aku tu sentiasa dipenuhi dengan makanan ! erghh ! tension aku !


okay okay .. back to the tittle .. seminggu duduk kampung , macam macam aktiviti aku buad .. tapi , x de lha seronok mana pun .. nasib baek lha cousin aku yang join aku kat kampung tu punya bufday 27/12 kn .. ade lha jugak aktiviti aku nk mensnap gamba bufday boy tu knn  ..

hurmm .. macam mana nak mula niey .. aduss .. haa .. okay okay .. da dapat da ..  3 hari lepas bufday cuzie aku .. so , mak dye masak macam macam kat kampung tu .. semua orang bekerjasama .. baru kerja cepat siap knn ? mak dye masak laksa .. nenek n mak aku pulak masak nasik lemak berlauk kan ayam rendang .. kau tengok lauk dye .. macam mana badan aku tak naik .. okay kita sambung cerita balik , n then mak dye pegi beli kek + cloud9 + gula-gula = ala ala party lha kan .. balik daripada beli kek , kiteorang prepare makanan makanan yang da di beli dan di masak tadi dan juga kek ..

okay .. semua da beres .. sekarang time panggil bufday boy turun for makan kek dye and makanan makanan tadi .. firstly , nyanyi lagu 'HAPPY BIRTHDAY' untuk budak kecik tu .. lepas tu baru korang bole melantak sebanyak mane yang korang nk knn ? so , aku ade lha ambik gambar suasana waktu party birthday yang x seberape nak party tu .. enjoy it .. =)


ni kek ..

ni birthday boy .. yang belah kiri tu tau , bukan yang belah kanan yang pakai baju hijau tu ..ngee

okay , lilin da bakar .. 

nah , nyanyi lagu pulakk ..
sabar ome sabar .. jangan excited sangat ..

haa .. baru bole tiuppppp ...

potong kek pulakk .. =)

haha , amik kau .. makan COMOT punye !

okay , sekarang aku nak tunjuk makanan yang kiteorang makan time tu ..

first ,
nasik lemak .. tapi macam x de rupa nasik lemak langsung kn ?
sebab aku x suke makan timun , telur n etc lha yg berkaitan dengan nasik lemak ..

lepas tu ,
kek coklat !

haa .. yang niey yang aku x sabar niey ..
yeahh ! ini dye laksa ! 
niey yang buad akau terliur niey tengok laksa niey .. =,='

yang lain lain tu gula gula biasa je ..


banyak sangat aku makan gula gula sampai sakit gigi aku niey ..rasa menyesal pulak bila ambik gula gula banyak sangat .. HAIHH ..

okay .. sampai sini dulu cerita aku ..nanti aku masukkan lagi gambar gambar yang aku amik mase bufday party tu ye .. nanti aku akan MERAJINKAN diri aku untuk update belog niey lg .. 

p/s : aku ingat nak masukkan semua gambar yang aku da ambik masa kat kampung tu dekat entry niey .. tp , aku rase entry niey da terlampau panjang da .. so , sampai sini je lha .. okay ! i'll be back !

chaw !!

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕