Monday, December 31, 2012

q w EX c v b n m ♥

0 bebelan
Assalamualaikum. Hai! :) Lama rasanya tak update blog ni. Setahun lebih dah. Berhabuk dah ni *tiup*

So, hari ni, 31 December 2012 merupakan hari terakhir dalam tahun ni. And yes, I am very sure banyak sangat kenangan dalam tahun ni kan? Kaaaan? Hahaha. Same goes to me. Gembira, sedih, luka lara semua ada ah. Samaaa macam aku jugak :) Tapi rasanya tahun ni lagi banyak gembira dari sedih. Rasanya la kan. Aku ada benda nak cerita sebenarnya ni. Tapi aku tak tahu nak start cerita macam mana. Hahaha. Maklum ler, dah lama tak berkarya dalam blog ni. Ewah.

Okay first, Aku rasa cerita ni tak berapa nak menarik. Tapi aku nak cerita jugak. Peduli hapee. Blog hakuu kan. Awak tak suka awak boleh angkat muntot awak dari blog ni. Ekekeke.

Macam ni. Two weeks ago rasanya aku break dengan Wafi. Kenal Wafi? Hahahaha. He's my ex. Setahun 4 bulan 6 hari dengan dia :) Budak dalam entry sebelum ni, Tekan ni [Link] . Ha tu dia. Hihi. Sebelum ni kitorang kawan. Hari-hari text, on the phone sampai Subuh semua. Kalau online masing-masing mesti cari masing-masing. Konon saling memerlukan la katak0o0 ~ Hahaha. Okay, lepas tu entah macam mana entah aku boleh TER-ada hati dekat dia. Dan aku pun cerita dekat dia. Dia gelak-gelak do bila aku cerita. Ingat aku main-main agaknya -.- Lepas tu entah macam mana dia ajak buat dekat fake relay. Masa tu zaman facebook. Tak ada twitter twitter semua ni. Cinta buku en en en. Pastu aah okay stop. Eh weh. Ni cerita tahun lepas ah. Bukan benda ni yang aku nak cerita. Lain lain.

Okay macam ni. Aku dah break dengan dia two weeks ago. Atas sebab tertentu. Aku malas nak cerita apa sebab dia sebab aku rasa tak perlu dan agak menyakitkan hati bila diingatkan balik. Nevermind. Aku dah lupakan. Aku dah maafkan :') Sehari lepas aku break dengan dia tu, aku couple dengan orang lain. Mula-mula couple dengan dia ada la rasa bahagia. Betul, ada. Lepas tu dah seminggu, aku rasa macam lain. Lain sangat. Something wrong. Tapi aku tak tahu apa yang lain.

Kelmarin petang, aku keluar dengan makcik aku. Masa aku tengah on the way keluar rumah tu aku nampak Wafi. Dia bawak motor. And I was like.... Ya Allah, rindunyaaa dekat awak. Masa aku nampak dia tu mata aku macam pedih. Tiba-tiba airmata jatuh. Ahh.. Ni yang tak suka. Aku lap. Terus cover yang macam aku okay. Sejak dari tu yang aku rasa aku dah jumpa apa yang tak cukup dekat diri aku. Him. Yes, him. Dia yang buat aku rasa ada kurang dalam diri aku ni.

Lepas aku nampak dia tu, rasa rindu ni makin membuak-buak. Betul, tak tipu. Aku rasa aku nak bagitahu dia yang aku rindu dia. Tapi... macam mana? Aku text Kak Lysa. Aku cerita dekat dia sebab dia je yang rapat dengan Wafi. So I told her. Dia gelak bila aku cakap aku rindu Wafi. Hello. Ughh. Tak salahkan nak rindu ex? Dia yang pernah bahagiakan kita dulu. Tapi Kak Lysa cakap dia akan bagitahu Wafi bila Wafi tegur dia nanti. Okay, boleh tunggu lagi.

Then semalam aku rasa makin teruk rindu. Hahaha ;P Aku text Kak Lysa lagi. Dia suruh aku yang text Wafi. Doo, takkan aku nak text. Nanti dia tak balas macam mana? Malu ah nanti. Tapi tak peduli la. Aku text dia jugak masa tu. Even sekejap tapi kira cukup sebab aku dah boleh tersenyum bila dia balas :') Then malam aku try call dia. Pukul 4.30 pagi. Dia angkat. Aku macam... aaaa weh. Dia pick up call aku dooo :'O Hahaha k. Borak kejap je la. Dia cakap nanti call balik. Okay then, aku tunggu :) Dah 10 minit macam tu dia text cakap call balik. Aku pun call la pastu borak macam biasa tapi kali ni lama. 1 jam sebab aku cakap dekat dia aku dah tak pakai phone dah lepas ni sampai habis PMR. Tapi seriously best sangat on the phone tengah malam tadi. Enjoy ah sebab dah seminggu tak dengar suara kan. Sampai pukul 7 aku call. Sanggup SOS Topup :P Suara dia comel sangat! Ahh, gonna miss him so much! :'< Tapi kaaaan dia dah ada pengganti. Hahah. hope bahagia ah. Semoga kekal ke anak cucuwwww uhukkk -..-

So, hari ni 31 December 2012 kan. Aku teringat 31 December 2011 dulu.. Masa tu aku ada cakap dekat dia. Aku nak on the phone dengan dia dari pukul 11.59 p.m sampai 12.01 a.m. Bahagia sangat masa tu oh. Tak boleh lupa sampai sekarang. Kononnya nak sambut akhir tahun & awal tahun bersama la kaaaaan. Masa on call tu dua-dua tengok bunga api. Even jauh tapi ahh kira okay ah tu. Ahh tu semua kenangan siaaaa. Bila ingat balik mesti leleh. Menyampah betul! Ishh.

Okay cukup untuk entry kali ni. Panjang dah aku rasa. Hahahah tak apa la. Bukan selalu ye dak? So, aku dekat sini just doakan yang terbaik untuk Wafi *tangan kedada mata keatas* HAHAHAHAHA! Woi tak baik. By the way, thanks for everythings, thanks for all the memories. Thanks sebab layan aku dengan baik dulu.Aku hargai semuanya. Aku doakan kau bahagia & jumpa perempuan yang boleh bahagiakan kau. Semoga bahagia dengan Cik Citi kesayangan. HAHAHAHAHAHAH! Ok bye xD

Nah, for the last. The memory will never die :')



*Saya gurau-gurau je. Jangan marah jangan ambik hati eh xD Heheheh :3




Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Friday, August 12, 2011

T.U.E.S.D.A.Y :)

0 bebelan
Dang, we text each other a lot :)

Nampak gambar atas tu? Kenal tak siapa tu? Kenal tak?
Ni namanya budak GILA :)
Hee, Wafi, jangan marah eh. Be cool babeh, COOL ^^

Post kedua dalam bulan lapan. Susah nak cari idea nak menaip -.-

Haa, okay. Budak atas tu nama dia Akmal Wafi [link] <-- Sila tekan untuk cari jodoh. Muehehehe :3 Actually aku baru kenal dia. Err, baru ke? 3 months ago. Baru lah tu kan? Cuma baru 2 bulan kitorang rapat. Ecehh. Wafi, kalau kau baca ni, tolong jangan fikir bukan-bukan  :P 

*Abaikan dua orang sebelah kanan tu

Tu diaa. Yang pakai baju hitam putih yang comel tu. Comel ke? Tak pun :P 

Okay, start cerita sekarang. Dia suka carik pasal dengan aku. Suka cari masalah dengan aku. Dia suka buat aku sakit hati dengan dia. Dia kuat touching macam perempuan.  Dia suka panggil aku BATMAN :( Iteww tak cuke ah die panggil iteww BATMAN. Iteww tak cuke tau tak. TAK CUKEE :P Menyampah *jeling tajam*

Tapi kan, tapi kan. Aku suka dengar suara dia. Ohhmaigosh ~ Omeyynye suara awakk. Eheheheh :D Hari Selasa hari tu aku call dia. Bapak excited aku nak call dia. Haha. Aku call dia 5 minit je. Pastu tetiba dia hantar mesej. Dia kata dia nak call aku. Waa, aku memang suka orang call-call aku. And yes, aku borak lama dengan dia. 2 jam 50 minit. Panas phone aku borak lama-lama dengan dia. Dari pukul 7.10 pagi sampai pukul 10 pagi. Kita orang gosip plus mengumpat time bulan puasa. Baguskan? Lepas tu tengah syok syok mengumpat, line terputus. Whatta?! Sihiot.

Seminit lepas tu, dia call balik. Dia kata line terputus tadi sebab bateri dia habis. Hek eleh, aku ingatkan dah habis kredit ke apa. Rupanya habis bateri. Apa laa -.-' Lepas dah borak-borak setengah jam, mula bosan dah. Tak tahu nak cakap apa lagi dengan dia. Masing-masing senyap je. Pastu aku suruh dia bukak lagu. Lagu apa-apa je la yang aku tahu sebab aku nak menyanyi. Ehekk n_n Aku tengah menyanyi, dia gelak-gelak. KEJAM T.T Aku tahu suara aku tak sedap. Dia kata suara aku macam doraemon. Suara doraemon comel apa :P Aku ajak dia menyanyi, dia tak nak. So, biar aku je yang menyanyi. Kau duduk diam-diam dengar je apa yang aku nak nyanyi. Macam-macam lagu dia bukak. Aku bantai nyanyi je. Haha.

Tengah sedap nyanyi lagu Rahsia Pohon Cemara, tetiba mak aku masuk bilik. Aduss, potong line lah. Baru nak berjiwang-jiwang sikit. Masuk-masuk je bilik, mak aku pandang aku. Aku pandang mak aku balik sambil sengih-sengih. Heh heh. Pastu mak aku keluar. Fuhh, nasib baik dia tak cakap apa-apa. Selamat ^^ 

Aku habis call dengan dia 15 minit lepas mak aku keluar bilik aku. Tu pun sebab mak aku ajak keluar pergi beli barang. Kalau tak, tak kan berhenti aku bercakap dengan kau. Sampai aku tak sekolah sebab bergayut dengan kau. Wafi, tak puas doh borak-borak dengan kau hari tu. Bila boleh kita call lagi? Ecehh. Hikhik.

Meh aku tempek lagi dua keping gambar dia:



Baju elmo tu dia. Budak fixie :)


And yeah, sekarang kita orang tengah gaduh. Kali ni dah masuk dua kali aku gaduh dengan dia. Aku tak suka ah gaduh dengan dia. Aku rasa macam aku orang yang bersalah gila-gila bila bergaduh dengan dia. Tak tahu kenapa. Dulu gaduh pasal awek. Sekarang gaduh pasal KRK. Amende la.

Weh Wafi, sorry bro pasal hari tu. Benda kecik je pun. Tak payah besar-besarkan lah. Aku tak boleh la kalau kita macam ni. Bosan kau tahu tak. BOSAN. Dah dah la tu weh eh? Serious aku tak boleh macam ni. Aku nak macam dulu jugak. 

AND
.
THIS
.
IS
.
FOR
.
YOUUU:

Ni untuk kau. Aku buat benda ni malam tadi semata-mata untuk kau, tahu tak. Maafkan aku eh? Aku dah malas nak gaduh-gaduh dengan kau. Tak aman hidup aku gaduh dengan kau. Sorry tau weh. Serious weh, aku tak nak kita gaduh lagi. Aku nak kali ni kali terakhir kita gaduh. Lepas ni dah tak nak gaduh-gaduh lagi dah. Boleh?

Err, Wafi. Bapak susah aku nak buat cerita pasal kau. Dua tiga hari aku carik idea nak tulis apa :O Serious, time nak buat cerita pasal kau, aku rasa cerita paling susah aku nak cari idea. Tapi sebab KAWAN, aku buat jugak :)


OHH YAA, BY THE WAY, THANKS BECAUSE MAKE MY TUESDAY 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, August 6, 2011

Whatta!

0 bebelan
Woi, lama gila tak post cerita baru. Gila berhabuk dah blog aku ni. Macam dah tak bertuan. Phuhhhhhhh #tiuptiup. Dua bulan tak ada post terbaru. Asyik keluar tajuk ' Aww ♥je. Bosan aku. 

Hai, assalamualaikum!

How are you people? I'm good, Alhamdulillah :)Ohh ya, masih belum terlambatkan nak wish Selamat Berpuasa :) Tup tap tup tap, dah enam hari kita berpuasa. Eceh, macam bagus lah pulak bila tulis cenggitu.



Haa, tadi kan. Aku tolong mak cik aku buat kerepek pisang. Ni baru je lepas buat la ni. Dah siap dah kerepek tu, terus duduk depan komputer XD Semangat nak buat kerepek pisang. Penat nak buat kerepek -.-' Dah la muka berminyak, bertambah-tambah berminyak muka aku duduk depan kuali. Tapiiiiiiiiiiiiiiikan, kerepek tu banyak hangus T.T Lepas tu mak cik aku gelak-gelak tengok aku goreng kerepek hangus. Kfoooine mak cik, foooine. Aku tau aku tak tahu masak (emo)


And and, bulan puasa ni, aku balik sekolah pukul  5.30 petang. Bapak bosan sekolah petang. Orang semua dah balik, aku baru nak pergi sekolah. Dah la kena beratur tengah panas. Hari-hari beratur tangah panas. Phiuuu (mengeluh-.- Err, next!


Weh korang, result exam bulanan aku teruk. Teruk gila gua cakap lu. Aku rasa nak menangis bila tengok result aku macam tu. Tak sanggup la nak tunjuk dekat mak ayah aku. Korang rasa, apa perasaan mak ayah korang bila dorang tahu korang FAILED satu subjek? Rasa-rasa dorang marah tak? Aku pun tak tahu apa yang aku buat sampai FAILED satu subjek. Sedih bhai tak dapat bagi mak ayah aku apa yang dorang nak. Wuuuuuuu T.T Aku rasa down gilagila weh. Hari tu mama aku tanya :


MamaResult exam hari tu dah dapat belum?
Aku: Belum lagi.
MamaKenapa lambat sangat dapat?
AkuEntah. Cikgu lambat sangat bagi.

P/s: Aku birukan tulisan dialog 'mama' aku sebab mak aku baik. Aku merahkan dialog aku sebab aku tahu, aku nak yang JAHAT :P

Actually, aku nak cakap dah, tapi nanti mama aku minta kertas exam. Sebab aku cakap "Belum lagi". Baru hari ni aku rasa serba salak tipu mak aku. Bulan puasa pulak tu. Tuhan je yang tahu macam mana aku rasa sekarang. Weh, aku malas nak cerita banyak-banyak. Aku tahu aku stupid sebab tipu mak aku. Erghh, WhatTheStupidAkuNiPergiTipuMakAku!

Ma, kalau mama baca ni, akak mintak maaf sebab tipu mama. Akak takut mama kecewa dengan result akak. Forgive me, Ma :'( Janji, lepas ni akak tak nak duduk mengadap komputer 24jam. Kbye T.T

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Wednesday, June 1, 2011

Aww ♥

4 bebelan
Okay. Lama rasanya dah tak menaip dekat sini. Rindu rasanya. Tu yang sign in tu. Banyak benda nak cerita sebenarnya tapi asyik tangguh plus tak ada mood plus malas. Last-last biarkan je macam tu.

Yeahh. Hari Isnin hari tu ada kursus blog & fizik dekat sekolah. Aku dan group Crew Lensa datang sekolah untuk tembak-menembak. Haha. Actually, bukan tembak-menembak. Tapi ambil gambar sepanjang aktiviti tu dijalankan. Gila lama weyy kena duduk dekat sekolah. Dari pukul 7.15 pagi sampai pukul 5 petang. Penat. Dah la aku kena tipu dengan budak-budak tu. Dorang kata datang pukul 7.15 pagi. Aku semangat bangun pagi-pagi masa cuti sekolah ni sebab tak nak lambat datang. Dorang boleh main samak dengan aku pulak. Sorang-sorang aku tunggu dekat depan surau sekolah macam orang bangang.

Okay, lupakan je la pasal tu. Aku dah maafkan korang dah :p

Macam-macam perangai kawan aku kantoi masa hari tu. Ye lah, masa dekat sekolah semua bajet alim, skema, sopan & malu. Bila bukan hari sekolah, uniform dah tukar. Haa, macam beruk masing-masing -,-

First, aku, Hidana [link], Faten [link] & Farhanis [link] kena ambil gambar abang-abang & kakak-kakak yang ada dekat bengkel fizik tu. Then kena halau. Puii! Aku memang malas nak tayang muka dekat situ lagi bila dah kena halau. So, aku bla. Lepak dekat kantin.

Lepas lepak dekat kantin, naik atas. Pegi bilik ICTL tengok budak-budak yang masuk kursus blog . Terbaik lah. Tak payah nak susah-susah ambil gambar sangat sebab memang ramai budak Lensa SMKTTJ yang dah ambil gambar dekat situ. Masuk je bilik tu, aku pergi dekat Amer. Dia kena buat blog untuk kantin sekolah. Aku tolong dia sikit-sikit.

Seterusnya, pergi masuk kelas. Main handphone kejap. Mentang-mentang sekolah pasang WiFi, semua bawak handphone nak online punya pasal :p Haa, lepas tu kan, lepas tu kan. Entah macam mana entah boleh cerita pasal Maria Ozawa. Tiba-tiba Farhanis pergi search dekat google images gambar Maria Ozawa. Lepas tu semua gambar yang tak sepatutnya keluar. Okayy, aku bukan nak ajar korang yang bukan-bukan dekat sini. Aku cuma CERITA.

Lepas duduk dalam kelas, masuk bilik ICTL balik. Bila aku masuk, aku nampak seseorang. OhMaiGuard! Ada abang senior HOT dekat situu. Aww . Tak boleh tahan, kauu. Haha. First time jumpa face-to-face dengan dia. Selalu tengok dari jauh, komen-komen & Wall-To-Wall dekat facebook je. Tapi hari tu dapat jumpa pula. Terus ambil gambar dengan dia. Haha.

Dah. Aku malas nak cerita panjang-panjang. Nanti cerita aku melampau plus TERover pulak.


*Okay, gambar ni ambil masa hari Isnin hari tu dengan abang senior HOT. Aku sengaja gelapkan sebab aku tahu muka aku nampak ghairah disitu sebab dapat ambil gambar dengan senior HOT:p


Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, May 7, 2011

Mama saya.

1 bebelan
Happy mothers day, MAMA! Huh. Dah 13 tahun rupanya mama besarkan kakak, jaga kakak, ketuk kepala kakak bila mama dah ajar math banyak kali tapi tak faham-faham jugak apa yang mama ajar. Bila dah kena ketuk, baru boleh faham apa yang mama ajar. Haha. Cara aku belajar memang macam tu. Mesti ada ketuk-ketuk kepala. Tapi tak ada lah sampai bangang jadinya.


Mama, kakak tak ada duit nak beli hadiah. Ye lah, selama ni pun mama & babah je yang bagi duit. Tiba-tiba teringat masa sekolah rendah. Masa tahap satu. Hari ibu setiap tahun aku bagi mama pen. Macam-macam pen ada. Merah, hitam, biru, hijau. Semua aku beli. Balik rumah terus bagi pen tu dan terus cakap 'Selamat Hari Ibu' dekat mama. Motif aku bagi pen tu sebenarnya untuk apa eh? Mama aku bukan cikgu. Bukan kerani. Bukan accountant ke apa. Suri rumah je. Tapi tiap-tiap tahun aku bagi pen. Haha. Itu kisah lama lah. Tak matang lagi. Janji aku bagi hadiah dekat diaa.

Maa, thank you veghy veghy veghy veghy veghy much. Sorry kalau kakak ada buat salah. Lawan cakap mama ke apa ke. Terima kasih sebab jaga kakak dari kecik sampai sekarang. Mama orang paling rapat dengan aku sebab aku sorang je anak perempuan yang dia ada. Semua benda aku nak story dengan dia. Gelak sama-sama. Keluar pun selalu berdua je dengan dia.

Last word, diaa mama sayaa. Mama saya DUNIA AKHIRAT Saya sayang dia.

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Wednesday, April 13, 2011

Entah.

0 bebelan
Assalamualaikum. Lama rasanya gua dah tak menaip dekat sini. Nak sign in pun malas dah. Entah apa penyakit pulak yang datang tah. Serious gua cakap, sekarang memang gua dah malas nak berblogging dah. Nak nak pulak dah ada orang yang dah pandai skodeng-skodeng blog gua ni. Maksud gua bukan follower, tapi ada lah orang tu. Tak payah la gua cakap. So, cerita yang gua nak cerita tertangguh. Lepas tu biarkan macam tu je. 


Nahh! Kerja sekolah gua melambak-lambak sekarang. Banyak gila gua cakap lu. Penat lahh. Balik sekolah pukul 6.30 petang. Balik terus mandi, solat, lepak kejap, online 1 jam lepas tu baru buat kerja sekolah. Ni pun dah mengantuk sebenarnya. Tapi gua nak update jugak sebab gua tak nak follower gua larii. Haha. Nak tahu tak? Hari tu follower gua 96. Lepas beberapa minggu gua tak update blog gua yang dah bersawang ni, terus jadi 95. What-the-melon? Okay, gua tak kisah sebenarnya orang nak follow ke tak. Lantak lu lah.

ADA GUA KESAH KE DER? HAK TUIHH (!)


Second, gua ada problem dengan kawan gua ni. Entah apa-apa perangai tah. Benda kecik pun nak besar-besarkan. Apa cerita ni, weyh? Seminggu dah gua tak tegur dia. Kalau terserempak pun jeling-jeling :p



Der, kali ni bagi gua merempit kejap. Gua dah boring asyik pakai aku je. Kali ni gua nak rempit. Tolong bagi laluan. Kalau lu tak bagi laluan, gua langgar je. Mati katak lu kang. Gua cabut lari je.

Aww aww. Dia KACHAK. Haha.

Okay dah bye. Assalamualaikum. Tak jawab dosa, kalau jawab GATAL. Haa, nak jawab ke tak? Lu fikir la sendiri. 

P/s: Hari tu Shaheizy Sam menang ABPBH 2010. OhMaiGadd! Dia KACHAK lahh! Tiba-tiba gua jatuh hati dekat dia. Aww. ILoveeShaheizySam. Haha.

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕

Saturday, March 26, 2011

Earth Hours (:

2 bebelan
WELL HELLO THERE WORLD. 

Ambik kau. Tu diaa. Ala-ala Anwar Hadi kan.

Siapa yang tutup lampu malam tadi? - angkat tangan. 

Good-good. 

Earth Hour ni diadakan setiap tahun yang meminta rumah-rumah dan pejabat untuk memadamkan lampu dan peralatan elektrik selama satu jam untuk meningkatkan kesedaran atas perlunya tindakan terhadap perubahan iklim. Haa, tu je yang aku tahu. Kalau korang nak tahu pegi la search google. Aku pun search google.

Aku nak tanya ni. Korang buat apa dalam gelap tu? Jangan ada yang fikir lain okay. Ni ada yang otak kuning atau lebih dikenali sebagai blue, mesti fikir lain. Haha.

Mesti boring bila dalam gelap. Aku pun mati kutu dalam gelap tu. Titibe satu idea muncul untuk menghilangkan kebosan yang melanda pada diriku ini. Cehh, ayat akuu. Aku memang suka bergambar. Dalam gelap tu aku ambik banyak gambar. Tapi 5 je yang elok. Yang lain tu tak jadi.






Yeah. Gambar-gambar diatas adalah untuk tatapan korang semua. Bersemangat gila aku. First time buat benda ni. Tahun lepas aku tak buat macam gini sebab aku tak tahu apa jadahnya kita kena buat benda ni. Bila dah tahu, baru la aku start menjadi rakyat Malaysia yang prihatin. HARHARHAR. 

Thanks for reading my annoying story . ◕ ‿ ◕